Ξεμπλοκάρετε την ενέργεια σας με την βοήθεια του Reiki


Είναι μια φυσική ενεργειακή θεραπευτική μέθοδος, που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να μεταβιβάσει την συμπαντική πνευματική ενέργεια του Reiki.

Από την Στέλλα Κουρή 

       

- Ξεκινήστε μεγάλα πράγματα... ενώ είναι ακόμα εύκολα
- Κάντε μεγάλα πράγματα ενώ είναι μικρά
- Τα δύσκολα πράγματα αυτού του κόσμου κάποτε πρέπει να ήταν εύκολα
- Τα μεγάλα πράγματα κάποτε πρέπει να ήταν μικρά
- Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ... ξεκινάει μοναχά με ένα βήμα
Λάο Τσε
Το Reiki είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και πνευματικό. Είναι η διαδρομή σε ένα πνευματικό μονοπάτι που βοηθάει να εναρμονίζουμε και να ξεμπλοκάρουμε τα chakras μας, τα οποία για κάποιο λόγο έχουν μπλοκαριστεί και δεν επιτρέπουν στην ενέργεια να κυλήσει ελεύθερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται η ζωτική δύναμη του κάθε ανθρώπου. Είναι μια φυσική ενεργειακή θεραπευτική μέθοδος, που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να μεταβιβάσει την συμπαντική πνευματική ενέργεια του Reiki.
Η ζωτική δύναμη όπως σας έχω αναφέρει ξανά σε άρθρο μου (η ζωτική δύναμη είναι η θεραπεία) εκείνη που διατηρεί την ζωή στους ανθρώπους και σε όλα τα έμβια όντα. Έτσι, εάν δεν υπάρχει ζωτική δύναμη δεν υπάρχει ζωή. Το Reiki συνδυάζει τις δονήσεις των κυμάτων του φωτός και τη ζωτική δύναμη ούτως ώστε το σώμα να ενεργοποιηθεί, να χαλαρώσει, να θεραπευτεί και ο νους να γαληνέψει.
Το Reiki είναι μια κβαντική μορφή θεραπείας, σαν μια Συμπαντική Ζωτική Δύναμη σε έκφραση.
Η σημασία της λέξης Reiki:
Rei= Το συμπαντικό πνεύμα 
Ki= Η ενέργεια
Ο τρόπος ο οποίος λειτουργεί είναι απλός. Εισέρχεται από την κορυφή του κεφαλιού του θεραπευτή, περνάει από το σώμα του και βγαίνει από τα χέρια του με το άγγιγμα, περνώντας έτσι η ενέργεια στο σώμα του «ασθενή».
Δεν πρόκειται για θρησκεία ή κάποιο δόγμα. Άνθρωποι από όλες τις γωνιές της γης χρησιμοποιούν το Reiki, όποια και αν είναι η φυλή τους, η θρησκεία τους ή η μόρφωση τους. Είναι μια πνευματική μέθοδος που ενώνει όλο τον κόσμο.
Το Reiki δεν είναι κάτι που κάποιος το δίνει, γι'αυτό τον λόγο δεν μπορεί κανένας να το πάρει από κάποιον άλλον. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε σύνδεση με την πηγή της ενέργειας απλά μερικές φορές με τις καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε αυτή η ροή της ενέργειας μπλοκάρει. Τον τρόπο τον οποίο θα ξεμπλοκάρετε αυτήν την ενέργεια μπορεί να σας τον διδάξει ένας εκπαιδευτής Reiki.
Η εξάσκηση του Reiki αναπτύσσει το "Χάρα" του ατόμου. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει ο καθένας από εμάς να καθαρίζει και να εναρμονίζει τον εαυτό του. Αν θέλετε να βοηθήσετε τους άλλους πρώτα θα πρέπει να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Το Reiki δημιουργεί θετικές προϋποθέσεις για ένα υγιές σώμα και καθαρό νου.
Reiki μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε άνθρωπος, που διακρίνεται από αγνά συναισθήματα, ευγενείς σκέψεις και ανιδιοτελείς πράξεις . Διαφορετικά, η ενέργεια θα μπορούσε να επηρεαστεί από το κανάλι που την διοχετεύει. Είναι σαν να περνάει καθαρό νερό μέσα από ένα σκουριασμένο σωλήνα. Έτσι, λοιπόν όσο πιο καθαρός είναι ο αγωγός που θα περάσει η θεραπευτική ενέργεια του Reiki τόσο πιο ευεργετικά θα είναι τα αποτελέσματα του.
Η θεραπευτική αυτή ενεργειακή μέθοδος δεν αντικαθιστά την χρήση της ιατρικής θεραπείας ή της ψυχολογικής βοήθειας. Μπορεί όμως να λειτουργήσει παράλληλα. Όσοι ασκούν το Reiki δεν κάνουν διαγνώσεις και δεν δίνουν συνταγές.
«Ας γίνει η ζωή σας σαν εκείνη του τριαντάφυλλου... που στην σιωπή μιλάει το άρωμα του»
Haidkhan Baba (February 1984)
Με εκτίμηση και ευχαριστίες στον δάσκαλο μου Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο.

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στο astrology.gr


Σχετικά άρθρα: 

Η ζωτική δύναμη είναι η θεραπεία
Σώμα-Ψυχή-Πνεύμα και οι τέσσερις τύποι του Ιπποκράτη


 Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή

 


Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf