Το νερό και η δύναμη της πληροφορίας



Το νερό και η δύναμη της πληροφορίας
Το πιο απίθανο ίσως τελικά να είναι το πιο πιθανό
                                                                                 γράφει η Στέλλα Κουρή
       
 
Τίποτα στον κόσμο δεν είναι πιο μαλακό και πιο εύκαμπτο από το νερό. Παρόλα αυτά έχει μεγάλη δύναμη και κανένας δεν μπορεί να το υπερνικήσει. Το νερό έχει ερευνηθεί εκτενώς και είναι γνωστό ότι έχει ασυνήθιστες φυσικές ιδιότητες, όταν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα στοιχεία. Είναι το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει σε τρεις διαφορετικές μορφές: υγρό, στερεό και αέριο.
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο σημαντικό είναι το νερό αλλά και τι μπορεί να κάνει;
Καταρχήν να μιλήσουμε για τις ιδιότητες του. Το νερό μας προσφέρει ζωή... χωρίς αυτό κανένας οργανισμός δεν μπορεί να επιβιώσει. Παίζει σημαντικό ρόλο για την σωστή λειτουργία όλων των οργανισμών. Αυτές –και άλλες πολλές– είναι οι βασικές πληροφορίες που έχουμε για το νερό.
 Υπάρχουν όμως αναφορές ότι το νερό έχει μνήμη και καταγράφει πληροφορίες. Δέχεται και τυπώνει όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα και θυμάται τα πάντα από το περιβάλλον του.

Πως το κάνει αυτό;
Καθώς απομνημονεύει πληροφορίες, αποκτά νέες ιδιότητες χωρίς όμως να αλλάζει την χημική του σύσταση. Παλιά λέγανε ότι η χημική του σύσταση ήταν σημαντική, τώρα όμως οι επιστήμονες έχουν βγάλει ένα καινούριο συμπέρασμα. Η δομή του νερού είναι πολύ πιο σημαντική από την χημική του σύσταση. Με την λέξη δομή εννοούν οι επιστήμονες τον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται τα μόρια του.
Ένας τρόπος που μπορείτε να το διαπιστώσετε είναι αν κάνετε ένα πείραμα. Βάλτε τρία ποτήρια νερό και στο ένα κάθε μέρα πείτε του «σε αγαπάω», στο άλλο πείτε του «σε μισώ» και στο τρίτο μην του δίνετε καθόλου σημασία. Δείτε σε δέκα ημέρες πως θα είναι το νερό σε κάθε ποτήρι.
Το νερό όσο βρίσκεται στην φύση κάνει τον γνωστό υδρολογικό κύκλο, δηλαδή την ανακύκλωση του νερού της Γης μέσα στην υδρόσφαιρα και την ατμόσφαιρα. Η συνεχής κυκλική διαδικασία του νερού επιτυγχάνεται με την βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας.
Το καθαρό νερό έχει συνδεθεί με τον χριστιανισμό με τον αγιασμό, καθώς και με την βάφτιση που ξεπλένει κάθε νέο μέλος του χριστιανισμού από το προπατορικό αμάρτημα.
Ας σκεφτούμε τον αγιασμό. Τι είναι αυτό που το νερό το κάνει αγίασμα;
Η απάντηση φυσικά είναι απλή και γνωστή σε όλους μας. Οι προσευχές και οι ψαλμωδίες της εκκλησίας και των ιερωμένων. Άρα καταλήγουμε ξανά στο συμπέρασμα ότι το νερό έχει μνήμη και καταγράφει πληροφορίες. Έτσι μπορεί και μετατρέπεται σε αγιασμό, ο οποίος σε όλους είναι γνωστό ότι δεν μουχλιάζει ή δεν βρομίζει και πάντα μας προσφέρει την ηρεμία και τη γαλήνη του.
Ο τρόπος ο οποίος χειρίζεται κάποιος το νερό, εάν δηλαδή το πλησιάζει με θετικές σκέψεις, ευλογώντας το ή με ευχαριστίες, βοηθάει την ποιότητα του να βελτιωθεί και έτσι το νερό έχει θετική επίδραση στο άτομο και το σώμα του. Αν λοιπόν, στο αγαπημένο μας ύδωρ υπάρχει μνήμη, μια καλή σκέψη θα ήταν να λέμε στο νερό πριν το πιούμε λέξεις που έχουν μεγάλη δύναμη  όπως η λέξη «αγάπη»!
Μια ομοιοπαθητική προσέγγιση με την βοήθεια του νερού είναι να γράψουμε το φάρμακο σε ένα χαρτί και να το αφήσουμε για δέκα λεπτά κάτω από το ποτήρι με το νερό.
Αυτή η τακτική δεν θα αντικαταστήσει το ομοιοπαθητικό σας φάρμακο, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει αρκετά σε περιπτώσεις που θα ψάχνετε ομοιοπαθητικό φαρμακείο και δεν θα βρίσκετε.
Όλες αυτές οι πληροφορίες έρχονται να μας βάλουν σε σκέψεις. Μπορεί να πρόκειται για μια απλή διαπίστωση ή μια ιδέα, κάτι το οποίο όμως θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Τα όποια συμπεράσματα είναι καθαρά του καθενός.
Ίσως όμως το νερό να είναι τελικά το πιο μεγάλο μυστήριο που αξίζει να ψάξουμε!
http://www.astrology.gr/GIA-PROHORIMENOYS/IATRIKI/item/32456-To-nero-kai-i-dynami-tis-pliroforias 


 Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf