Ο δεκάλογος του Κριού– Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται


Είναι το πιο πύρινο ζώδιο και λειτουργεί παρορμητικά, σαν να έχει μόνιμα μια φωτιά πίσω του, που τον ωθεί να αντιδράσει.


                                                                       Από την  Κατερίνα Σαλωνίκη
 
       

Ο Κριός συνδέεται με την έναρξη, την εκκίνηση, την αφετηρία, την αρχή και τη δράση.
Είναι το πιο πύρινο ζώδιο και λειτουργεί παρορμητικά, σαν να έχει μόνιμα μια φωτιά πίσω του, που τον ωθεί να αντιδράσει.
Συμπίπτει με την αρχή της εαρινής ισημερίας και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Όπως η φύση δίνει το μήνυμα της αναγέννησης, έτσι και ο Κριός δίνει το μήνυμα της ανασύνταξης δυνάμεων.

Λατρεύει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, έχει θάρρος αλλά και θράσος και ενώ διακρίνεται από τόλμη, ευθύτητα, πείσμα και επιμονή, δεν ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στο καθήκον.
Μην του ζητήσετε να κάνει υπομονή και να αναβάλλει κάτι για αργότερα. Θέλει να τα κάνει όλα «τώρα», είναι βιαστικός και παράτολμος και δεν λειτουργεί σωστά υπό πίεση.
Χρειάζεται τον χρόνο του για να λειτουργήσει, παρόλο που είναι πάντα έτοιμος να πεταχτεί σαν ελατήριο. Η πίεση σε έναν Κριό φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.
Προτρέπει και ξεσηκώνει τους άλλους με πλεονέκτημα να μπορεί να προσφέρει διεξόδους, με τον ενθουσιασμό και το πάθος του και μειονέκτημα, να γίνεται κουραστικός με τις συνεχείς απαιτήσεις και επιθυμίες του. Βαριέται εύκολα, δυσκολεύεται να φέρει κάτι εις πέρας, ενώ παραιτείται αβασάνιστα, για να αφοσιωθεί με τον ίδιο ενθουσιασμό στον επόμενο στόχο του.
Δυναμικός, ευέξαπτος, αντισυμβατικός, προοδευτικός, ειλικρινής, εριστικός, θέλει να ξεχωρίζει και να επιβάλλεται, αλλά με τον τρόπο ενός παιδιού που επιζητά να νικήσει σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Δεν τον ενδιαφέρει το χειροκρότημα ούτε η αναγνώριση, αρκεί για λίγο να ικανοποιήσει τον εγωισμό του. Θυμώνει, εκνευρίζεται και φωνάζει, αλλά μόλις ξεσπάσει επανέρχεται στη φυσιολογική του κατάσταση. Δεν μαζεύει απωθημένα, δεν κρατάει τεφτέρια, θέλει να ξεμπερδεύει γρήγορα με εκκρεμότητες, λύνοντας τις διαφορές του άμεσα.
Είναι θορυβώδης τύπος, απολαμβάνοντας να βρίσκεται με πλήθος και φασαρία, να αθλείται και να δοκιμάζεται. Tα επαγγέλματα που του ταιριάζουν είναι μόνο όσα διατηρούν την αδρεναλίνη και την ενέργειά του στα ύψη. Μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε ασχολία, αρκεί να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του. Το μόνο που του φέρνει πονοκέφαλο είναι η περίπτωση που δεν μπορεί να αντιδράσει όπως εκείνος θέλει, δηλαδή αμέσως. Δεν είναι ανεκτικός στις προσβολές και στις κόντρες και θα ανταποδώσει ακαριαία. Αυτό δεν είναι κακία, αλλά η παρόρμηση που υιοθετεί από τον κυβερνήτη του Άρη.
Φλογερός, σπάταλος, ηγετικός και άμετρος, πιστεύει στον κεραυνοβόλο έρωτα και του αρέσει να κατακτά. Χρειάζεται συνεχώς επιβεβαίωση όχι γιατί δεν έχει αυτοπεποίθηση, αλλά γιατί θέλει να του την αναγνωρίζουν διαρκώς.
Είναι πολύ έξυπνος και καταλαβαίνει τι θέλει να του πουν πριν ακόμα του μιλήσουν. Πλήττει εύκολα με τις αργές και φιλοσοφικές συζητήσεις, χρειάζεται λίγα και σαφή λόγια και σνομπάρει ωμά οποιαδήποτε αβρότητα και πλάγιες προσεγγίσεις.
Θεωρείται άστατος και επιφανειακός και αυτό είναι άδικο για τη πυρακτωμένη του φύση, που δυσκολεύεται να αναδείξει, λόγω της υπερβολικής του βιασύνης, χάνοντας την ουσία.
Απεχθάνεται τη μονοτονία και κατηγορείται πως δεν νοιάζεται για τις ανάγκες των άλλων, εφόσον το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο τον κάνει εγωκεντρικό. Καταλαβαίνει όμως αμέσως τα λάθη του και γίνεται χαλί να τον πατήσουν, έστω και για λίγο, διότι επανέρχεται γρήγορα στις προσωπικές του ανάγκες. Δεν έχει αίσθηση του κινδύνου, ο χρόνος δεν του είναι ποτέ αρκετός και δεν γνωρίζει τι σημαίνει διπλωματία. Οι υποδείξεις και οι συμβουλές πρέπει να του γίνονται με τρόπο φιλικό και καλοπροαίρετο, αλλιώς τις εκλαμβάνει σαν καταπιεστικά κηρύγματα, που αφορίζει κατάμουτρα.
Ο Κριός είναι ένα παιδί που το μόνο που ζητάει για να είναι ευτυχισμένος είναι να μην του χαλάνε τα χατίρια. Χρειάζεται όμως κάποια στιγμή να ωριμάσει, ώστε να μπορέσει να βρει την ικανοποίηση, που έχει τόσο πολύ έχει ανάγκη να νιώσει.


Ο δεκάλογος του Κριού – Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται
H φράση του αείμνηστου Κριού Charlie Chaplin «Πάντα μ' αρέσει να περπατώ στη βροχή, έτσι κανένας δεν μπορεί να με δει που κλαίω». Ο εμβληματικός Σαρλό, υπενθυμίζει σε έναν Κριό πως η στενοχώρια του βιώνεται σιωπηλά και μόνο μέχρι την κοντινή στιγμή, που θα δράσει εναντίον της.
Η παρεμβατική στάση του Κριού λογοτέχνη Emile Zola και το πάθος του για την υπόθεση Ντρέυφους, που ισχυροποιεί το θάρρος ενός Κριού και τον αγώνα που του αρέσει να δίνει. Ο Κριός έχει σχεδόν πάντα το δίκιο με το μέρος του, το οποίο χάνει περιστασιακά με τον τρόπο που το διεκδικεί, αλλά στο τέλος θριαμβεύει.
Οι ταινίες του ανατρεπτικού Κριού σκηνοθέτη Quentin Tarantino, των οποίων η ωμότητα, η επιθετικότητα και η εριστικότητα εξιτάρουν έναν Κριό, βρίσκοντας καταφύγιο από τον βομβαρδισμό των ήπιων και άτολμων σεναρίων.


Για την συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ:  http://www.astrology.gr/ZODIA/ARTHRA/item/40694-o-dekalogos-toy-krioy%E2%80%93-ti-ton-ekfrazei-kai-me-ti-ekfrazetai

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf