Ακολουθώντας τη ροή της ζωής



Από την Σταυρούλα Περβολάκη

Η ζωή έχει μια μοναδική ικανότητα να μας πλέκει στα νήματά της, να μας εμπλέκει σε παράδοξες καταστάσεις, να μας παρασύρει σε επώδυνες σχέσεις.
Και ο χρόνος είναι ο μοναδικός ουσιαστικός μάρτυρας όλων αυτών των μικρών δραμάτων που συνθέτουν το σκηνικό της ζωής μας. Εμείς απουσιάζουμε ως παρατηρητές. Άκρως παγιδευμένοι στο ρόλο μας, δρούμε τις περισσότερες φορές αντανακλαστικά, χωρίς επίγνωση του τι πραγματικά θέλουμε. Μέχρι τη στιγμή που ένα κενό εμφανίζεται..Εκεί που όλα ήταν καλυμμένα από θόρυβο, φωνές, δράματα, ξαφνικά όλα σιωπούν, και δημιουργείται χώρος άδειος. Τίποτα δεν υπάρχει πια. Μόνο εμείς και τα γεγονότα της ζωής μας, σε απόσταση όμως αυτή τη φορά.
Πριν ήμασταν ένα, τώρα σαν να βγήκαμε από τη σκηνή και μπορούμε πια να παρακολουθήσουμε το έργο ως θεατές. Και έχουμε όλη την ευχέρεια να σκιαγραφήσουμε τον ήρωα, να δούμε ποιος είναι πραγματικά, ποιες είναι οι ανάγκες του, ποια τα βαθύτερα κίνητρά του, γιατί κάνει τις επιλογές που κάνει. Όσο διαρκεί το κενό αυτό καταλαβαίνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, που πριν παραδομένοι καθώς ήμασταν στην ορμή της ζωής, δεν τα υποψιαζόμασταν καν. Ο σκοπός όμως δεν είναι να παραμείνουμε στο κενό. Ο σκοπός είναι να ξαναμπούμε στο ποτάμι της ζωής, με λίγη έστω μεγαλύτερη κατανόηση του ποιοι είμαστε. Να βουτήξουμε ακόμα πιο βαθιά στη ζωή, όχι με απελπισία αλλά με την ελευθερία που δίνει η πίστη ότι ξέρουμε που πάμε.

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf