Τα βιοχημικά άλατα των ζωδίων - Μέρος Δ΄



Η υγεία και η ομορφιά του κάθε ζωδίου με τη βοήθεια των βιοχημικών αλάτων 

γράφει η Στέλλα Κουρή

Όπως σας ανέφερα και στα προηγούμενα άρθρα, τα άλατα Schuessler είναι βιοχημικά άλατα, τα οποία δρουν στον ιστό του δέρματος και αναπληρώνουν στον οργανισμό τα ανόργανα στοιχεία που του λείπουν. Η έλλειψη αυτών των στοιχείων αποτυπώνετε στο πρόσωπο μας ή γενικότερα στο σώμα μας κι από εκεί μπορεί να καταλάβει ο ομοιοπαθητικός αλλά και εμείς τι ανόργανα στοιχεία χρειαζόμαστε, έτσι ώστε να έχουμε ένα πλήρες και ισορροπημένο σύστημα.
Η πιο απλή συμβουλή που σας προτείνω είναι να προσέχετε το σώμα σας και να δίνετε σημασία στα συμπτώματα που σας δίνει. Είναι ο τρόπος ο οποίος χρησιμοποιεί το σώμα για να μας δείξει ότι χρειάζεται την βοήθεια μας και δείχνοντας μας την θεραπεία του με φυσικό τρόπο.


Silica του Τοξότη

Ο Τοξότης κυβερνά τους γοφούς, τους μηρούς, τα αιμοφόρα αγγεία και τον ανώτερο νου. Η Silica ή αλλιώς το πυρίτιο είναι ένα θεραπευτικό μέσον που δρα βαθιά και βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τα οργανικά στοιχεία που δεν είναι λειτουργικά για το ανθρώπινο σύστημα και τα οποία έχουν εισέλθει στον οργανισμό. Το οξείδιο του πυριτίου είναι ένα από τα συστατικά των μαλλιών, του δέρματος, των νυχιών καθώς και της επιφάνειας των οστών. Για να είμαστε πιο ακριβής χαρίζει γυαλάδα στα μαλλιά, στα νύχια και στο δέρμα.

Το συγκεκριμένο βιοχημικό άλας είναι σαν τον χειρούργο της φύσης. Μια βασική λειτουργία του είναι να αφαιρεί το πύον από τα αποστήματα. Όταν υπάρχει φόβος για την δημιουργία καλόγερων, αποστήματα ούλων, κριθαράκι ματιού είναι το άλας το οποίο χρησιμεύει. Βοηθάει να αντιμετωπιστεί το πύον την στιγμή που ξεκινάει να δημιουργείτε. Το πυρίτιο λειτουργεί συμπληρωματικά με το φθοριούχο ασβέστιο (το άλας του Καρκίνου).

Η έλλειψη του δημιουργεί εύθραυστα ή δύσμορφα νύχια, ασθένειες που επηρεάζουν την επιφάνεια των οστών και νευρικές διαταραχές. Το πυρίτιο μπορεί να μας προσφέρει βαθύ και αναζωογονητικό ύπνο. Μια άλλη πολύ σαφή δράση του είναι πάνω στους ιδρωτοποιούς αδένες του δέρματος, γι’αυτό είναι και το άλας που μπορεί να καταπολεμά την κακοσμία των ποδιών, τον νυχτερινό ιδρώτα και την ανεπαρκή εφίδρωση. Όταν κάποιος χρειάζεται Silica φαίνεται από τα μάτια του που έχουν μπει προς τα μέσα και από τις κάθετες ρυτίδες δίπλα από τα αυτιά.


Calcarea Phosphorica του Αιγόκερω

Το μέρος του σώματος που έχει ο Αιγόκερως είναι τα γόνατα, τα οστά και τα νύχια. Το φωσφορικό ασβέστιο είναι το βασικό άλας που χρησιμοποιείτε στην οστική δομή του σώματος. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί σαν ιδιαίτερο υλικό του Κρόνου. Ο Κρόνος ο οποίος είναι κυβερνήτης του Αιγόκερω αντιπροσωπεύει την αρχή και το τέλος του σώματος, επειδή τα οστά παραμένουν για πολύ καιρό, ακόμα και όταν όλα τα άλλα μέρη του σώματος έχουν επιστρέψει στην αρχική τους μορφή. Το φωσφορικό ασβέστιο είναι το πιο απαραίτητο από οποιοδήποτε άλλο άλας. Συνδυάζεται με την ουσία «λεύκωμα» και ενδείκνυται όταν υπάρχει έλλειψη λευκώματος.

Προωθεί την υγιή κινητικότητα των κυττάρων και επαναφέρει τα αδύναμα όργανα και τους ιστούς. Σχηματίζει το σκελετικό μέρος κάθε κυττάρου. Είναι το βιοχημικό άλας που βοηθάει σε καταστάσεις που σχετίζονται με την ατελή κυκλοφορία του αίματος.

Η έλλειψη του φωσφορικού ασβεστίου δημιουργεί υπερβολική βλέννα ή κρυολογήματα, διόγκωση των αμυγδαλών, πρήξιμο των αδένων και εξανθηματικές ασθένειες. Επίσης είναι πολύ σημαντικό συστατικό των πεπτικών υγρών. Αν δεν υπάρχει αυτό η τροφή δεν μπορεί να χωνευτεί και να αφομοιωθεί με αποτέλεσμα την ασιτία των κυττάρων. Πολλές φορές άτομα τα οποία καταναλώνουν αρκετές ασβεστούχες τροφές έχουν έλλειψη του ασβεστίου. Αυτό συμβαίνει επειδή λείπει το φωσφορικό ασβέστιο από τα πεπτικά υγρά και το ασβέστιο που υπάρχει στις τροφές δεν μπορεί εύκολα να χωνευτεί και να απορροφηθεί απλά περνάει μέσα από το σώμα. Εδώ, το συγκεκριμένο άλας θα μπορούσε να επαναφέρει την σωστή κατάσταση των πεπτικών υγρών.


Natrium Muriaticum του Υδροχόου

Τα μέρη του σώματος που κυβερνά ο Υδροχόος είναι το πάγκρεας, οι γάμπες και τα καλάμια. Το βιοχημικό άλας του Υδροχόου είναι το χλωριούχο νάτριο. Αυτό το άλας βρίσκεται σε κάθε ιστό και κάθε υγρό του σώματος. Μην ξεχνάτε ότι περίπου τα δύο τρίτα του ανθρώπινου σώματος αποτελούνται από νερό το οποίο χωρίς αυτό το άλας θα ήταν αδρανές.

Τα κύτταρα του σώματος θρέφονται από ρευστά που κυλούν μέσω των ιστών και μεταφέρουν συστατικά. Αφήνουν την τροφή και φεύγοντας παίρνουν μαζί τους στοιχεία που είναι άχρηστα. Έτσι είναι ο ρυθμιστής στην ροή των υγρών μέσω των ιστών. Χωρίς αυτό το άλας τα κύτταρα θα υποσιτίζονταν και δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν τα θρεπτικά συστατικά, επειδή δεν θα υπάρχει τρόπος είτε να εισέλθουν, είτε να εξέλθουν από αυτά.

Η έλλειψη αυτού του άλατος στον οργανισμό φαίνεται όταν η επιφάνεια του δέρματος είναι πολύ ξηρή ή πολύ υγρή. Συναντάμε επίσης στομαχικές διαταραχές, ξηρότητα του στόματος, έρπη ζωστήρα, εκζέματα, ηλίαση, οδυνηρές εκκρίσεις οφθαλμών, υψηλό πυρετό και ακαμψία των αρθρώσεων. Τα άτομα που καταναλώνουν πολύ αλάτι συχνά εμφανίζονται να έχουν έλλειψη του συγκεκριμένου άλατος. Αυτό συμβαίνει επειδή η μεγάλη ποσότητα ακατέργαστου άλατος έχει την τάση να επιβαρύνει τους ιστούς χωρίς να μπορεί να αφομοιωθεί από τον οργανισμό. Έτσι παρεμποδίζετε ο σωστός διαμερισμός των θρεπτικών ουσιών.


Ferrum Phosphoricum του Ιχθύ

Οι αστράγαλοι και τα πέλματα είναι το μέρος του σώματος που έχουν οι Ιχθύς. Το βιοχημικό άλας που σχετίζεται με τους Ιχθύς είναι ο φωσφορικός σίδηρος. Ο σίδηρος είναι μεταφορέας του οξυγόνου. Παρεμβαίνει στην σύνθεση της κόκκινης ουσίας του αίματος παίρνοντας τον αέρα που εισπνέεται και μεταφέροντας τον μέσω της κυκλοφορίας σε όλο το σώμα. Η ένωση του σιδήρου και του οξυγόνου έχει σαν αποτέλεσμα το κόκκινο αίμα. Όταν ο σίδηρος λείπει το αίμα είναι χλωμό και αναιμικό.

Ο σίδηρος έχει αναλάβει το σύστημα μεταφοράς όπως ακριβώς έχουν αναλάβει και τα πόδια να κρατάνε το υπόλοιπο σώμα. Η υγεία εξαρτάται από την σωστή ποσότητα του φωσφορικού σιδήρου στο αίμα λόγω της χημικής συγγένειας του με το οξυγόνο που μεταφέρουν σε όλα τα σημεία του οργανισμού. Όταν οι φορείς του οξυγόνου λείπουν, η κυκλοφορία αυξάνει προκειμένου να μεταφέρει την σωστή ποσότητα στα άκρα.

Μην μπερδευτείτε, ο φωσφορικός σίδηρος δεν είναι τονωτικό συμπλήρωμα σιδήρου. Δίνει δύναμη και αντοχή στα κυκλικά τοιχώματα των αγγείων, ειδικά στις αρτηρίες. Όταν υπάρχει έλλειψη του συγκεκριμένου άλατος από τον οργανισμό δεν κυκλοφορεί το αίμα ελεύθερα. Πολλές φορές φαίνεται στο πρόσωπο με μαύρους κύκλους στα μάτια.Σε προηγούμενο άρθρο είχα αναλύσει ότι για νευρικές διαταραχές και πονοκεφάλους ο ιδανικός συνδυασμός είναι εάν αναμείξετε το φωσφορικό κάλιο του Κριού (κεφάλι) με το φωσφορικό μαγνήσιο του Λέοντα (καρδιά) και τον φωσφορικό σίδηρο των Ιχθύων (πέλματα).

Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στο astrology.gr
 

Σχετικά άρθρα: 
Τα βιοχημικά άλατα των ζωδίων - Μέρος Α'
Τα βιοχημικά άλατα των ζωδίων - Μέρος Β΄ 
Τα βιοχημικά άλατα των ζωδίων - Μέρος Γ΄ 

 Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf